010-207 03 04 info@viewledger.se
3 fördelar med fast pris på redovisning

Tiden för kryptiska och överraskande höga fakturor från din redovisningsbyrå borde vara förbi. Och att behöva undra över vad redovisningen egentligen kostar. Åtminstone om du har ett fast pris på redovisning.

Dagens smarta system i kombination med hög yrkeskompetens gör redovisningen effektiv. Att välja en modern redovisningsbyrå som erbjuder ett fast pris innebär en rad fördelar för dig som kund.

1. Håll tempot uppe och kostnaderna nere

Bokföring och redovisning är något de flesta som driver ett företag har en relation till, men bilden är inte alltid positiv. Det tar mycket tid och kräver rätt och aktuell expertis för att hålla räkenskaperna uppdaterade, och det kan snabbt bli en stor utgiftspost.

Redovisningskonsulter har haft en tradition av att ta betalt per timme, vilket gör att kostnaderna blir svåra att förutse.

Under vissa perioder kan företag behöva extra hjälp och rådgivning av sin redovisningskonsult. Det kan handla om uppköp, omstruktureringar eller andra aktiviteter som ligger utanför den vanliga verksamheten. Av den anledningen vill man oftast inte ha med allt i ett fast pris. Däremot är det mycket klokt att säkerställa förutsägbarhet i de löpande uppgifterna kring redovisningen och bokföringen.

Ett fast pris på redovisningen med överenskommen servicenivå hjälper ditt företag att hålla takten, utan att riskera oväntade kostnader från din redovisningsbyrå. Det innebär både förutsägbarhet i likviditeten – och mer spelrum att utveckla affärerna.

2. Goda råd har ett pris – men det bör vara fast

Digitaliseringen har inneburit mer effektiva processer för redovisningen som också gynnar dig som kund. Din redovisningskonsult kan hjälpa dig att se mönster och möjligheter i dina siffror och hjälpa dig att ta rätt beslut framåt.

Det kan vara svårt att be om råd, om du är rädd för att timpriset springer iväg så fort du får svar i andra änden. Med ett fast pris på redovisning och bokföring kan du bestämma servicenivån i ditt abonnemang – och skala upp när du behöver mer hjälp.

En redovisningsbyrå som erbjuder fasta priser bör också ha tydliga priser för sina tilläggstjänster, såsom budgetering, bokslut eller likviditetsprognoser. Det är ofta saker som hamnar utanför ”normal drift”, men som många samtidigt behöver hjälp med i perioder eller återkommande under året.

Som företagare ska du alltid kunna känna att du kan utnyttja engagemanget och kompetensen hos din redovisningskonsult, utan att vara rädd för att du inte vet vad det kommer att kosta.

Fördelar med fast pris på redovisning

3. Tydlighet är trygghet

Fast pris på redovisning upplevs ofta som tydligare för dig som kund eftersom du vet vad redovisningen kostar, men också när det gäller vad som ska levereras vid varje given tidpunkt.

Av den anledningen bör avtalet vara klart och tydligt definierat, så att det är lätt att se vad månadskostnaderna är och vad som ingår i priset.

Det ska också säga något om omfattning, antal anställda, tidsfrister för inlämning och rapportering, svarstid samt hur ändringar och korrigeringar som görs i efterhand hanteras.

Poängen är att göra det tydligt för dig som kund vilka förväntningar du kan ha – både vad gäller pris och tillgänglighet. Ett fast pris på redovisning eller ett fast abonnemang, ska undvika det som ett timpris ofta leder till – en diskussion i efterhand om vad avtalet innebär.

Här kan du se vårt pris på redovisningstjänster och vad som ingår. Har du frågor svarar vi gärna!

Vill du få tips om fler artiklar som den här?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Frågor? Kontakta oss!