Mer än bara löpande redovisning

Lukas Danielsson jobbar som Redovisningskonsult på VIEW Ledger. Han är en nybliven Stockholmsbo från Växjö.

En dag för mig ser aldrig likadan ut. Det är det som gör det så roligt! En dag kan jag vara ute hos kund en hel dag, fylld av möten och diskussioner, en annan dag kan jag göra löpande redovisning och en annan dag kan jag analysera kostnader för olika projekt.

Redovisningsområdet har förändrats mycket och nu har man en roll som innefattar mycket mer än löpande redovisning. Jag kan verkligen rekommendera det!


Anledningen till att jag arbetar med detta är att jag varje dag kan utveckla mig själv. För varje dag blir jag bättre samtidigt som mina kunder blir bättre. Det är väldigt givande.

Vi hjälper till med löpande redovisning samt rådgivning. Ofta har kunderna frågor om hur verksamheten går och vad som behöver förbättras. Där ser vi till att ge kvalificerad rådgivning så att kunden kan få ut det mesta av sin verksamhet. Vi hjälper även kunder med andra ekonomiska frågor, som exempelvis optimering av lagerflöden.

Förutom löpande bokföring så hjälper Lukas våra kunder med controllertjänster så som projekthantering och projektuppföljning.

Han effektiviserar projektredovisningen så att kunderna kan få bättre kontroll på sina kostnader/intäkter per projekt och en bra grund inför kommande år.

Vi hade exempelvis en kund som hade svårigheter att se resultatet för olika projekt. De kunde se att resultatet var bra men de ville få en djupare förståelse för resultatet i deras olika projekt.

De ville förstå vilka av deras kunder som var lönsamma och vilka kunder som inte var lönsamma. Genom att utveckla projekthanteringen blev det tydligare för dem vilket resultatet de hade i de olika projekten.

Det roligaste är att se hur en verksamhet förändras och blir bättre baserat på de råd man har givit. Det är väldigt givande att snabbt se en positiv förändring baserat på det arbete man har bidragit med.

Se våra lediga tjänster här.

Mer än bara löpande redovisning
Lukas Danielsson jobbar som Redovisningskonsult på VIEW Ledger.

Vill du få tips om fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!