Vi kan vara er controller

Vi kan vara er controller

Johannes Engström jobbar som Teamledare, Senior Redovisningskonsult och Controller på VIEW Ledger.

Johannes hjälper bland annat våra kunder med budgetering, vilket kan vara att ta fram underlag som ligger till grund för en budget eller stöttning av uppstart för budgetering för en verksamhet. Likt en controllerfunktion för att hjälpa våra kunder att sätta fingret på vad i en aning spretig organisation är mest lönsamt.I ett fall var kunden i behov att få ett tydligt grepp i vad som var effektivt och lönsamt och vad som inte var det.

Önskemål från kunden var att få en bättre uppföljning på sin egen verksamhet. De kände att de behöver ha en prognos att gå efter, mål att efterleva och planera ekonomiska utfall, vilket till en början de hade svårt att sätta fingret på.

Det roligaste är att göra kunden nöjd och se deras engagemang, men också få gå utanför boxen – att få bolla idéer med kunden. Mest spännande är dock uppföljningen – att sia och uppskatta en framtid är inte alltid det svåraste utan det är uppföljningen som är det hårda arbetet.

Ett annat arbetsmoment som Johannes hjälpte denna kund med var att lägga upp en ägarstruktur i deras verksamhet. Kunden var i behov av en lösning där de anställda tog ansvar och drev verksamheten vidare. De ville ge en morot till fortsatta initiativ samt att tidigare ägare ville trappa ned sin del.

Det är roligt att få erbjuda lösningar för våra kunder där jag får tänka till och ge förslag på olika lösningar som blir gynnsamma för alla parter. Dels för min egen utveckling av men främst för kundernas behov och utveckling. Att ro projektet i hamn, att föra dialog med var och en och sedan se hur det mynnar ut i ett samarbete där alla kan vara nöjda, det är det roligaste.

Jag tror att i många bolag kan det vara gynnsamt för deras framtid att involvera drivna och entusiastiska anställda mer i verksamheten!

Se våra lediga tjänster her!

Vill du få tips om fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!